Blogi

Palveluksessanne myös kesälomalla

Kevään yhtiökokousruuhka alkaa helpottaa ja pian koittaa isännöitsijällekin ansaittu kesäloma. Mutta kun isännöitsijä on lomalla ja istuu mökillä laiturinnokassa tai kitkee oman pihansa rikkaruohoja, niin kuka hoitaa taloyhtiön asioita? Tapiolan Lämpö -konsernissa palvelun toimivuudesta huolehditaan sillä, että jokaisella isännöitsijällä on tuurauspari.

Kun Anna lähtee lomalle, hän antaa Eskolle lomatestamentin, johon on koottu hänen taloyhtiöistään oleelliset asiat ja kesken olevat projektit. Lomatestamentissa voi lukea esimerkiksi ”As Oy Prinsessalinna: C-portaan vesivahinkokorjaus meneillään, urakoitsijan yhteyshenkilö Elli Esimerkki, valvoja Matti Malli. Hallituksen pj Oskari Osakas on aktiivisesti mukana, kysy tarvittaessa häneltä lisätietoja. Projektin pitäisi valmistua heinäkuun toisella viikolla.”

Sähköpostiinsa Anna laittaa lomaviestin, jolloin jokainen sähköpostia lähettänyt saa vastaukseksi tiedon siitä milloin hän palaa ja keneen voi ottaa yhteyttä loman aikana. Sähköpostin lähettänyt voi sitten päättää onko asia kiireinen, vai palaako hän siihen vasta loman jälkeen. Annan puhelut käännetään joko asiakaspalveluun tai tuurausparille.

Loman aikana isännöitsijän tuurauspari hyväksyy laskut, seuraa keskeneräisten projektien etenemistä ja hoitaa muut akuutit isännöitsijän tehtävät. Lomatestamentti on myös kiinteistösihteerien ja asiakaspalvelun nähtävissä, jotta hekin osaavat tarvittaessa auttaa.

Kun Anna palaa virkistyneenä lomalta, hän katsoo lomatestamenttiaan ja lukee sieltä Eskon jättämän viestin: ”Vesivahinko korjattu. Joku törmäsi portinpieleen viikolla 27, korjaus tilattu Reino Remppamieheltä, tarkista vakuutusyhtiön kanta.” Anna perkaa myös sähköpostinsa ja tarkistaa Eskon jättämistä tiedoista mitkä sähköpostissa odottavista asioista on jo hoidettu. Lisäksi Anna katsoo vuorostaan läpi Eskon jättämän lomatestamentin hänen yhtiöistään ja ottaa ne hoitoonsa Eskon kesäloman ajaksi.

Tuurausparikäytännöllä pidämme huolen siitä, että vaikka isännöitsijä lähteekin lomalle, isännöinti toimii kesälläkin.    

Oikein rentouttavaa kesälomaa kaikille!

Terhi Ruuhonen
liiketoimintajohtaja, isännöintipalvelut