Asiakaspalvelu

Lämmön uudet tekniset asiantuntijat ennakoivat tulevia ongelmia

Pauli Miettinen ja Mikko Tsutsunen ovat toimineet teknisinä asiantuntijoina Tapiolan Lämmössä vasta muutaman viikon, mutta alan ammattilaisina heillä on jo selkeä näkemys asioista, joihin he haluavat erityisesti kiinnittää huomiota.

Mikko Tsutsunen kertoo haluavansa parantaa työmaiden turvallisuutta ja viestittää asiakkaille, että heistä todella välitetään. Pauli Miettinen puolestaan korostaa, kuinka tärkeää kiinteistöjen ongelmien ennalta ehkäisy on. Kun tulevat ongelmat ennakoidaan, ei esimerkiksi tarvitse korjailla niin usein vesivahinkoja kuin nyt tapahtuu.

MONIPUOLISTA ONGELMIEN RATKAISEMISTA

Pauli Miettinen on aikaisemmassa työelämässään keskittynyt juuri vesi- ja muiden kosteusvaurioiden kartoitukseen. Metropoliassa talotekniikan insinööriksi työn ohessa opiskeleva Pauli kertoo teknisen asiantuntijan työn olevan varsin monipuolista.

- Hoidamme teknisen puolen asioita, joita isännöitsijät eivät itse ehdi tai joihin heidän tekninen asiantuntemuksensa ei riitä. Tällaisia ovat erilaiset rakennevauriot, usein juuri vesivahinkojen aiheuttamat. Meille kuuluu esimerkiksi tiettyjen urakoiden kilpailutus ja tarjousten hankkiminen. Tilanteet ja asiat muuttuvat joka päivä ja tässä työssä on pystyttävä seuraamaan tarkkaan alan kehitystä.

Tapiolan Lämpö oli Paulille tuttu entuudestaan, sillä hän oli asioinut talossa aikaisimmassa tehtävissään, ja kun teknisen asiantuntijan tehtävä avautui, hän oli heti kiinnostunut.

Pauli Miettinen asuu perheensä, vaimonsa ja kahden pienen tyttärensä kanssa Tuusulassa. Vapaa-aikanaan Pauli harrastaa mm. salibandya ja viime kesänä aloittamansa golfia.

RAKENTAJASTA RAKENNUTTAJAN EDUSTAJAKSI

Mikko Tsutsusella on vankka rakentajapuolen kokemus sekä yrittäjänä että työsuhteissa. Hän on toiminut mm. Ison Omenan rakennusvaiheen logistiikkatyönjohtajana.

Mikon mukaan tekniset asiantuntijat toimivat kaikilla Lämmön toimialueilla, erityistä aluejakoa ei ole, vaan työt määräytyvät tulojärjestyksessä neljän teknisen asiantuntijan kesken. Mikko Tsutsunen on kokenut varsin mielenkiintoiseksi siirtymisen rakentajapuolelta rakennuttajapuolelle.

- On ollut mielenkiintoista nähdä, miten paljon pystyn hyödyntämään rakentajapuolelta saamaani kokemusta. Olen nähnyt monet eteen tulevat asiat jo aikaisemmin toisesta näkökulmasta. Nyt toimimme konsulttina tilaajalle.

Päivässä tekniselle asiantuntijalle tulee yleensä yhdestä neljään uutta toimeksiantoa, mutta Mikko Tsutsunen korostaa, että työviikosta on varattava aikaa myös suunnittelutyöhön.

- Kun saamme toimeksiannon vaikkapa ikkunakorjauksesta, käymme ensin paikan päällä. Sen jälkeen teemme taloyhtiölle suunnitelman urakan teknisestä toteuttamisesta ja pyydämme sitten työstä tarjoukset.

Hakiessaan uutta työpaikkaansa Vihdissä vaimonsa ja nelilapsisen perheensä kanssa asuva Mikko kertoo kiinnittäneensä huomiota siihen, että Lämmössä oli erittäin paljon pitkiä työsuhteita, joka antoi osviittaa vakaasta yrityksestä ja hyvästä työilmapiiristä.