Muutostyöilmoitus

Ohje kodin kunnostajalle
Huoneistossa tehtävistä kunnossapito- ja muutostöistä on ennen töiden aloittamista ilmoitettava taloyhtiölle 1.7.2010 alkaen. Koko tiedotteen voit lukea täältä.

Kunnossapito- ja muutostyöilmoituslomake

Ohje kodin kunnostajalle

Home renovator’s guide

РУКОВОДСТВО ПО РЕМОНТУ ДОМА

Vaativimmista muutos- ja kunnossapitotöistä saatetaan pyytää arkkitehti-, rakenne-, lvi- tai sähkösuunnitelmat. Myös rakennusluvan vaativat muutostyöt vaativat suunnittelua. Emoyhtiömme Tapiolan Lämpö Oy:n tekninen asiantuntijapalvelu tarjoaa  Olarin Huollon isännöimien yhtiöiden osakkaille asiantuntijapalveluita. Palveluihin pääset tästä.

UKK - Usein kysytyt kysymykset
1. Haluan tehdä remontin huoneistossani, miten teen muutostyöilmoituksen?
Ilmoitus tehdään sähköisesti osoitteessa https://mti.olarinhuolto.fi/muutostyoilmoitus/
Saat automaattisen viestin sähköpostiisi muutaman minuutin kuluessa ilmoituksen jättämisestä, jossa vahvistetaan ilmoituksen kirjautuminen.

2. Miksi en ole saanut sähköpostiini vastausta ilmoitukseni kirjautumisesta?
Yleisin syy on viestin joutuminen roskapostikansioon. Tarkista aina ensin roskapostikansiosi. Sähköposti lähetetään ilmoituksessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Jos olet antanut väärän osoitteen, voit lähettää korjatun sähköpostiosoitteen sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoita viestissäsi yhteystietosi, taloyhtiösi ja korjattu sähköpostiosoite.

3. Mitä töitä voin tehdä ilman ilmoituksen tekemistä?
"Ohje kodin kunnostajalle" kohdasta 4 löydät ilmoitusvapaat työt. Jos olet epävarma tulisiko ilmoitus tehdä, niin tee ilmoitus ennemmin kuin jätät tekemättä. Ilmoituksen jättäminen on maksutonta.

4. Miten voin liittää liitetiedostoja ilmoitukseeni?
Ilmoituksen käsittelyn alettua saat sähköpostiisi henkilökohtaisen asiointisivun linkin, jonne voit toimittaa liitetiedostot.

5. Haluan asentaa lattialaminaatin, mitä minun tulisi huomioida?
Laminaatin alle tulee asentaa askeläänieriste. Suositeltavaa olisi kertoa jo ilmoitusta täyttäessäsi mitä askeläänieristettä tulet käyttämään.

6. Aion tehdä kylpyhuoneremontin. Tarvitseeko remontissa tehdä tarkastuksia?
Märkätilaremontit vaativat aina valvontaa. Kylpyhuoneremonteissa tulee tehdä vähintään purku- ja vesieristystarkastus. Taloyhtiö voi tapauskohtaisesti edellyttää lisätarkastuksia. Tällaisia ovat esim. asbestikartoitukset ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa.

7. Kuka maksaa valvontakustannukset?
Osakas vastaa kaikista remonttiinsa liittyvistä kustannuksista.

8. Voinko tilata kylpyhuoneremonttini tarkastukset Olarin Huollolta?
Tarkastukset voi tilata myös Olarin Huollolta.

9. Miksi minun pitää ilmoittaa, kun työni on valmistunut?
Isännöitsijätodistus päivitetään remontin osalta sen jälkeen, kun saamme tiedon remontin valmistumisesta.

10. Tuleeko minun ilmoittaa naapureille remontistani?
Remontista tulee ilmoittaa taloyhtiön ilmoitustaululla ja naapureille kirjallisesti ennen remontin aloittamista, jos töistä aiheutuu muille häiriötä.

11. Mitä minun tulisi huomioida keittiöremonttia suunnitellessa?
Liesituuletin tulee olla yhteensopiva taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmään. Esimerkiksi kerrostaloissa käytetään yleensä huonetilaan palauttavia aktiivihiililiesituulettimia, jolloin poistoilmaventtiili tulee jättää näkyviin. Astianpesukoneen alle tulee myös asentaa turvakaukalo.

Isännöintiliitto, Oikeusministeriö, Kiinteistöliitto ja Kuluttajaliitto ovat yhdessä laatineet
Oppaan kunnossapito- ja muutostöitä koskevasta osakkaan ilmoitusvelvollisuudesta.