Tuloilmoitus

Asiakastilaisuus Opinmäessä

Keskiviikkona 13.12. järjestimme asiakastilaisuuden, jonne oli kutsuttu kaikki Tapiolan Lämmön, Olarin Huollon ja Karakallion Huollon isännöimien taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat. Tilaisuudessa käsiteltiin kevään aikana tulevia sopimusuudistuksia.

Tilaisuus järjestettiin, koska Tapiolan Lämpö -konsernissa tullaan uusimaan suurin osa toimeksiantosopimuksista kevään 2018 aikana. Uusimistarpeelle on useita syitä: lainsäädännön muuttuminen, uusitut alan yleissopimukset, toimialan kehittyminen ja digitalisoituminen ja sopimuskantamme hajanaisuus ja ikä; pääosa sopimuksista on parikymmentä vuotta vanhoja. Haluamme myös lisätä läpinäkyvyyttä sen suhteen mitä asiakas saa kuukausimaksunsa vastineeksi ja yhtenäistää käytäntöjä.

Sopimusuudistuksen ajankohdaksi valittiin kevät 2018, koska 25.5.2018 aletaan soveltaa EU:n uutta tietosuoja-asetusta. Tämä tulee vaikuttamaan kaikkiin henkilötietoja käsitteleviin tahoihin ja asetustekstissä on varsin selkeät vaatimukset siitä millainen sopimus tulee tehdä tilanteessa, jossa rekisterinpitäjä (tässä tapauksessa taloyhtiö) ulkoistaa rekisterinpidon käsittelijälle (tässä tapauksessa isännöintiyritys). Vanhoissa sopimuksissa asiaa ei ole eritelty uuden lain vaatimalla tarkkuudella, joten sopimukset on päivitettävä.

Opinmäen kampuksella järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 150 taloyhtiön edustajaa. Niillekin, jotka eivät päässeet paikalle, on toimitettu tilaisuuden materiaalit ja lista tilaisuudessa ja sen yhteydessä esitettyjä kysymyksiä vastauksineen. Sopimusten läpikäyminen taloyhtiöittäin jatkuu vuodenvaihteen jälkeen ja kysymyksiä voi edelleen esittää yksikönpäälliköille tai osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiitos osallistujille!

Kuva: Kai Haarma, toimitusjohtaja, lakimies OTM, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:stä kertoo sopimusjuridiikasta ja sen asettemista perusteista sopimusten uudistamiselle.