Asiakastarinat

Case: As Oy Pohjankoto

As Oy Pohjankoto: piharemontti toi uutta toimivuutta

Kaksi kerrostaloa käsittävässä kiinteistössä oli juuri valmistunut julkisivuremontti, ja piha oli rakennustöiden jäljiltä hieman kurjassa kunnossa.

Taloyhtiö tilasi Tapiolan Lämpö Oy:n toteuttamaan suunnitelman mukaisen piharemontin, jotta piha saataisiin päivitettyä samalle tasolle juuri remontoitujen talojen kanssa.

Tilauksessa haluttiin TL:n toteuttavan seuraavat työvaiheet:

  •  Uusien istutusalueiden kaivamisen
  •  Puiden ja pensaiden sekä perennojen istutustyöt
  •  Leikkialueen uusimisen ja leikkihiekan vaihdon
  •  Kiveysten tekemisen
  •  Nurmialueiden kunnostamisen
  •  Kukkasipuleiden istuttamisen syksyllä

Projektin yhteydessä pihalla havaittiin myös muita remonttia kaipaavia asioita, joita ei suunnitelmassa oltu huomioitu. Tällaisia asioita oli esimerkiksi sadevesien ohjaus muutamalla alueella sekä kaikkien reunasepelialueiden täyttö. Pystyimme näppärästi toteuttamaan tilatut lisätyöt urakan yhteydessä, ja näin asiakaskin oli tyytyväinen toimintaamme ja työn tuloksiin!

Työt aloitettiin poistamalla muutama suuri kanto istutusalueiden tieltä.

Istutusalueiden kaivuussa poiskuljetettavaa maata tuli paljon, mutta onneksi laajasta kalustostamme löytyy myös kapeille käytäville sopivat laitteet, joilla saimme työn helposti hoidettua!

Istutuskuopat täytettiin uudella mullalla. Käytämme kohteissamme vain tutkitusti laadukasta multaa, joka sopii aina istutettaville kasveille ja on valmiiksi kalkittua ja lannoitettua.

Kauhakuormaaja pyöri ahkerasti tontilla koko projektin ajan.

Sillä liikkuivat niin maamassat ja raskaammat työkalut kuin kasvit ja kuorikatteetkin.

Uusien kasvien juurelle levitettiin kuorikate estämään rikkakasvien kasvua, ja kaikki puut tuettiin tukiseipäillä. Tässä tapauksessa suunnittelija oli valinnut käytettäväksi männynkuorikatteen.

Kasvualustojen syvyydet mitattiin tarkkaan, jotta istutettavat kasvit saavat parhaat mahdolliset olosuhteet kasvuunlähtöön!

Suojasimme kaikki urakassa istutetut kasvit verkkoaidoilla syksyllä, jotta citykanit eivät pääsisi tuhoamaan hyvään kasvuun lähteneitä istutuksia.

 

Käytävän varteen rakensimme nurmikivialueen polkupyöriä varten, ja reunustimme sen kääpiövuorimännyillä sekä alppiruusuilla.

Kukat ovat alkaneet kukkia alueella asukkaiden iloksi, ja houkuttelevat tuoksullaan monenlaista pölyttäjää!

Leikkialueelta poistimme vanhan keinun anturoineen sekä vaarallisen kiipeilytelineen. Tilalle asensimme uuden keinun turva-alueineen sekä vaihdoimme hiekan leikkihiekkalaatikkoon.